Fundatia Alber

Credem in responsabilitatea noastra de a contribui la
dezvoltarea comunitatii din care facem parte prin
sprijinirea celor care au puterea sa schimbe viitorul in bine.

Misiune

Misiunea Fundatiei Alber este aceea de a sprijini creșterea calitătii vietii persoanelor și comunitătilor din care facem parte.
Credem în parteneriate echitabile cu ONG-uri, asociatii, persoane sau profesioniști care ne împărtășesc viziunea.

Scop

Avem ca scop sprijinirea diverselor proiecte, prin intermendiul organizatiilor non-profit partenere, care se preocupa de cresterea performantelor educationale ale tinerilor.

Valori

Educatie – Educatia este pentru noi fundament si credem ca ea genereaza multiplicare
Impreuna – Impreuna inseamna pentru noi: toleranta, parteneriate, echipa, comunitate
Schimbare – Credem in puterea de schimbare a fiecarui om
Profesionalism – Pentru noi profesionalismul inseamna respectarea valorilor organizatiei, a codului etic si a deontologiei profesionale
Dinamica – Credem in adaptarea continua la nevoile comunitatii
Implicare – Este important pentru noi sa oferim ceva comunitatii care ne-a ajutat sa devim ceea ce suntem azi.

Proiecte

Finantăm proiecte derulate de organizatii neguvernamentale și proiecte dezvoltate cu scopul educatiei și pregătirii copiilor, elevilor și studentilor.

Finantare ONG

În cadrul acestui program se acordă prin concurs finantări organizatilor nonprofit care desfașoară activităti în judetele Arad și Timis, în scopul derulării de proiecte destinate îmbunătătirii calitătii vietii persoanelor cu nevoi sociale și nu numai.

Vezi regulament
Aplica

Finantare Educatie

În cadrul acestui program se acordă finantări cu scopul sprijinirii profesorilor și învătătorilor care au dorinta și capacitatea de a se implica în pregătirea unor copii, elevi și studenti pentru absolvirea examenelor nationale (capacitate, bacalaureat și licentă).

Program disponibil incepand din 2018

Proiecte castigatoare

Cu fiecare proiect pe care il declaram castigator credem ca putem sa schimbam lucrurile in bine!

Asociatia non-profit “Oaza”
Proiect: modernizarea Centrul de zi “Oaza Copiilor”

In Centrul de Zi Oaza Copiilor se deruleaza multe activitati a caror scop este prevenirea abandonului scolar si familial in randul familiilor vulnerabile din comunitatea locala prin participare activa la intarirea lor astfel incat relatiile dintre membrii familiilor sa fie resudate si consolidate, iar familiile sa gaseasca suficiente resurse impreuna pentru a depasi situatiile de criza si a prospera in viitor. Valoare 16.551 lei.

Asociatia “Ofensiva Tinerilor”
Proiect social - Centrul de Terapie si Recuperare pentru Copii Ghiocelul Arad

Dotarea cu material didactic si consumabile a Centrului de Terapie si Recuperare pentru Copii Ghiocelul Arad.
Scopul proiectului: Asigurarea unui mediu propice pentru acordarea de servicii de zi si recuperare psihomedicala pentru un numar de 104 copii cu dizabilitati din municipiul si judetul Arad. Valoare: 9.910 lei

Concurs fotografie de arhitectura
Proiect: “Concurs national de fotografie de arhitectura Premiul Octavian Radu Topai” editia 2017

Proiectul cultural îsi îndreapta atentia, prin intermediul fotografiei, asupra felului în care percepem arhitectura de patrimoniu ca parte continut a mediului construit si cum folosim mediul construit. Concursul national de fotografie de arhitectura invita participantii sa redescopere si sa reinterpreteze valorile identitare si de patrimoniu ale mediului construit românesc dar si sa observe potentialul identitar urias al acestuia. Valoare 15.000 lei.

Fundatia Angelis
Proiect: Dotari pentru Casa „Orhideea”

Cu finantarea solicitata se doreste imbunatatirea conditiilor de locuit pentru 16 copii separati de parinti, pentru care s-a instituit o masura de protectie speciala – plasament si aflati în îngrijirea Fundatiei Crestine „Angelis” prin achizitionarea de mobilier pentru extinderea cladirii (camera de zi, dormitor si baie) construita la Casa de tip familal Orhideea a Fundatiei Crestine Angelis, in august 2017, datorita cresterii numarului de copii gazduiti de catre fundatie. Totodata activitatile proiectului isi propun dezvoltarea de deprinderi de viata independent pentru copii/tinerii din Casa de tip familial ”Orhideea”, prin implicarea acestora în achizitionarea mobilierului si a accesoriilor ce vor fi finantate prin proiect. Valoare: 10.000 lei.

Asociatia Dalia
Caz social Andrei Pusok

Andrei, la doar 29 de ani, este diagnosticat cu tumoare la baza craniului. Solutia propusa de medici a fost operatie la o clinica din Germania. Costurile operatiei sunt de 35.000 euro + costuri postoperatorii. Pentru Andrei Asociatia Dalia a organizat mai multe evenimente pentru strangerea de fonduri. Impreuna cu cei 10.000 lei acordati de Fundatia Alber, Andrei a strans toti banii si a fost operat in data de 18 octombrie 2017.
Arad, Romania
Revolutiei Boulevard, no. 55
Tel. +40 725 349 685
office@alberholding.ro
Timisoara, Romania
Ionel I.C. Bratianu Square, 1st floor, ap. 7-8
Tel. +40 725 349 685
office@alberholding.ro
Social Media
Follow us on:
© Copyright 2018, Alber Holding CONTACT
All rights reserved